Mainos

Nappaa uusi työ­paik­ka Mät­sis-rek­ry­mes­suil­ta

Työnantajat, työnhakijat, opiskelijat sekä opiskelupaikkojen tarjoajat kohtaavat 24.1. Rovaniemellä ja 25.1. Torniossa järjestettävillä Mätsis-messuilla. Messut ovat otollinen paikka hankkia kesätyö tai vaikkapa harjoittelupaikka.

Mätsis-rekrymessuille osallistuu vuosittain noin 60 näytteilleasettajaa Rovaniemellä ja Kemi-Tornion alueella. Kuva vuoden 2020 messuilta Kemistä.
Mätsis-rekrymessuille osallistuu vuosittain noin 60 näytteilleasettajaa Rovaniemellä ja Kemi-Tornion alueella. Kuva vuoden 2020 messuilta Kemistä.

Mätsis-rekrymessut järjestetään nyt livenä ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. Mätsiksessä alueen työnantajat esittäytyvät ja kertovat, millaisia osaajia he etsivät. Lisäksi koulutuksen järjestäjät antavat tietoa alueen eri koulutusvaihtoehdoista ja -mahdollisuuksista.

Tornioon tapahtumaan on ilmoittautunut yli 50 näytteilleasettajaa. Suurin edustus on tekniikan, sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä palvelualojen yrityksistä. Lappian koulutuspäällikkö Jussi Leipälän mukaan paikalla ovat kaikki alueen merkittävät työllistäjät.

– Esimerkiksi Outokumpu, Metsä Group, Mehiläinen, Attendo ja Tapojärvi ovat mukana. Yritysten lisäksi erilaiset työllistämishankkeet tulevat kertomaan työllistymismahdollisuuksista. Myös TE-palveluilla ja alueen oppilaitoksilla on omat pöytänsä, Leipälä sanoo.

Myös Rovaniemen tapahtumassa mukana tulee olemaan laaja kattaus alueen suurimpia toimijoita ja työllistäjiä sekä kaikki alueen koulutusta järjestävät tahot.

– Meille on ilmoittautunut reilut 60 näytteilleasettajaa, mikä on todella paljon. Siellä on esimerkiksi BRP Finland, Mehiläinen, Lapin hyvinvointialue, IT-alan yrityksiä, eri kaivos- ja rakennusalan toimijoita, useampi taloushallinnon ja tilintarkastusalan yritys sekä henkilövuokrausyrityksiä. Sanoisin, että kiinnostavia potentiaalisia työnantajia löytyy jokaiselle koulutusalalle, joita meillä täällä Rovaniemellä on tarjolla, Kaisa Lammi Lapin AMK:sta sanoo.

Rovaniemen rekrymessujen yhteyshenkilö, lehtori Kaisa Lammi, Lapin AMK.
Rovaniemen rekrymessujen yhteyshenkilö, lehtori Kaisa Lammi, Lapin AMK.

Messuilla pyritään osaltaan vastaamaan työvoimapulaan

Mätsis-messujen tarkoitus on vastata alueen yritysten työvoiman tarpeeseen ja kysyntään kohtauttamalla työn tarjoajat ja alueen osaajat. Lapissa työvoimapulasta kärsivät erityisesti soteala ja teollisuus.

– Me oppilaitoksena pyrimme siihen, että meiltä valmistuneet työllistyisivät mieluisiin paikkoihin. Haluamme osoittaa opiskelijoille, että tälläkin alueella on tarjolla monenlaista kiinnostavaa työtä työpaikoissa, joista he eivät välttämättä ole edes kuulleet aiemmin. Esimerkiksi tekniikan alan yrityksissä tarvitaan monenlaista muutakin osaamista, kuin insinöörejä, Jussi Leipälä sanoo.

Messuilla opiskelijat ja muut työnhakijat saavat tietoa ja uusia näkökulmia työllistymismahdollisuuksiin ja pääsevät keskustelemaan mahdollisuuksia kasvokkain, mikä voi joidenkin kohdalla madaltaa kynnystä työnhakuun. Messuilla on myös tiloja, joissa yritykset voivat tehdä haastatteluja suoraan paikan päällä.

Tornion rekrymessujen yhteyshenkilö, koulutuspäällikkö Jussi Leipälä, Lappia.
Tornion rekrymessujen yhteyshenkilö, koulutuspäällikkö Jussi Leipälä, Lappia.

Lähde mukaan avoimin mielin

Leipälä ja Lammi painottavat, että Mätsis-messut ovat hieno tilaisuus löytää uusi, kiinnostava työ- tai harjoittelupaikka. He kannustavat jokaista uutta uraa suunnittelevaa suuntaamaan messuille avoimin mielin.

– Kannattaa varata hyvin aikaa, jotta ehtii tutustua monipuolisesti eri näytteille asettajiin, Kaisa Lammi sanoo.

– Oman CV:nsä voi hioa kuntoon paikan päällä, ellei sellaista vielä ole. Ja jos haluaa, voi jo miettiä valmiiksi, miten kertoa itsestään ja osaamisestaan. Hyvällä tuurilla poistut messuilta harjoittelupaikan tai kesätyöpaikan kanssa!

Mätsis-rekrymessut 2023
  • Rovaniemellä 24.1.2023 klo 10.00 - 16.00, Jokiväylä 11, Lapin AMK
  • Torniossa 25.1.2023 klo 10.00 - 16.00, Urheilukatu 6, Lappia

Tapahtumasivu Facebookissa

Yhteystiedot:

Rovaniemi: Kaisa Lammi, +358 40 142 9036, kaisa.lammi@lapinamk.fi

Tornio: Jussi Leipälä, +358 40 505 4123, jussi.leipala@lappia.fi

-