Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Putin voi ta­voi­tel­la Uk­rai­naan Tshe­tshe­nian Ha­sav­jur­tin kal­tais­ta "rau­haa" – neu­vot­te­lu­jen takana Venäjä val­mis­tau­tui uuteen, vielä raaem­paan sotaan

Ukrainan puolustustaistelun ympärillä kuhisee. Valko-Venäjän diktaattori Lukashenka hautasi pitkäaikaisen ulkoministerinsä, mutta ei halua tapattaa maanmiehiään Venäjän sodassa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron hieroo aina vain neuvotteluja Putinin kanssa. Iran kaivaa kuoppaansa syvemmäksi. Mitä kaikkea on meneillään?

Näkökulma

Venäjän sota Ukrainassa jatkui viikonloppuna iskuilla siviilikohteisiin. Hersonin alueelle Venäjä iski 46 kertaa, eikä ihmisuhreilta säästytty.

Vain sattuman kaupalla kuolonuhreilta oli sunnuntain koittaessa vältytty raketinheitiniskuissa neljään kylään Dnipropetrovskin alueella. Vaurioista asuintaloihin kerrottiin Donetskin alueella, lähellä Bahmutin ja Avdijivkan kiivaita taisteluita.

Harkovan alueen Kupjanskin suunnalla tykistötuli särki teitä, julkisen liikenteen infraa ja yksityisasuntoja.

Ukrainska Pravda -lehden välittämien viranomaistietojen mukaan

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.