työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Pekka Haa­vis­to suo­si­tuin pre­si­den­tik­si, mutta ei se auta Ville Nii­nis­tön pu­heen­joh­ta­ja­kau­den jäl­kei­ses­tä kra­pu­las­ta kär­si­vää puo­luet­ta edus­kun­ta­vaa­leis­sa

Vihreiden noste ei ole kestänyt, kun puheenjohtajat ovat Niinistön jälkeen vaihtuneet tiuhaan. Niinistön odotettiin palaavan kotimaan politiikkaan lisäämään vihreiden kannatusta, mutta Niinistön kieltäytymisen jälkeen katseet ovat nyt presidentinvaaleissa ja Pekka Haavistossa.

Näkökulma

Jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt, olisi Sauli Niinistön seuraaja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Näin ainakin tuoreimpien kannatusmittausten mukaan. Vihreät alkaa kuitenkin olla puolueena kaukana Haaviston henkilökohtaisista luvuista – eli alle kymmenen prosentin puolue.

Haavisto on ulkoministerinä nostanut profiiliaan muun muassa Nato-prosessin aikana. Suosiota ei juuri laskenut edes al-Holin pakolaisleiriin ja siellä olevien suomalaisten lasten ja naisten kotiuttamiseen liittyvä kohu, joka johtui Haaviston yrityksestä siirtää ulkoministeriön konsulipäällikkö muihin tehtäviin.

Käytännössä Haavisto on pitänyt suosionsa melko tasaisena yli kymmenen vuoden ajan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.