Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Tilaajille

Näin poik­keus­olo­suh­teet otetaan huo­mioon Var­jo-fes­ti­vaa­leil­la – "Me voimme vain tehdä par­haam­me asiak­kai­den tur­val­li­suu­den eteen, mutta lop­pu­pe­leis­sä asiakas itse mää­rit­tää sen käyt­täy­ty­mi­sel­lään"

Pohjoisen ainoa suurempi musiikkitapahtuma Varjo-festivaali järjestetään viikonloppuna Kuusisaaressa. Kävijöiden turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota, mutta järjestäjät peräänkuuluttavat myös ihmisten omaa järjenkäyttöä.

Varjon promoottori Roope Sulkala kertoo, että tapahtumaorganisaatio tekee parhaansa asiakkaiden turvallisuuden eteen.
Varjon promoottori Roope Sulkala kertoo, että tapahtumaorganisaatio tekee parhaansa asiakkaiden turvallisuuden eteen.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Varjo-festivaali houkuttelee viikonloppuna Kuusisaaren tapahtumapuiston alueelle kahden päivän aikana yhteensä noin 4 500 kävijää. Aluehallintoviraston uusien ohjeistuksien jälkeen tapahtuma päätettiin siirtää järjestettäväksi 20 000 ihmistä vetävään Kuusisaareen, jossa turvavälit toteutuvat helpommin.

– Olimme koko ajan luottavaisin mielin ja uskon, että teimme oikean ratkaisun. Ihmisillä näytti selvästi olevan haluja päästä ihmisten ilmoille ja festivaaleille, tapahtuman tuottaja Johanna Vuorela kertoo.