Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Näin ame­rik­ka­lai­sen SVB-pan­kin kaa­tu­mi­nen näkyy suo­ma­lais­ten kuk­ka­ros­sa: vai­kut­taa asun­to­ve­lal­li­siin – Etlan toi­mi­tus­joh­ta­ja uskoo kor­ko­vai­ku­tuk­sen jäävän ly­hyt­ai­kai­sek­si

Jos asuntolainasi koron tarkistuspäivä oli alkuviikosta, olit onnekkaiden joukossa, sillä hyödyit yhdysvaltalaisen Silicon Valley Bankin konkurssin vaikutuksista rahamarkkinoille. Ensi viikolla tilanne palautunee normaaliksi ja korot lähtävät taas nousuun. Yhdysvallat on maailman suurin talous ja sen pankkiuutisilla on vaikutusta koko maailmaan.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) toimitusjohtaja Aki Kangasharju ei usko amerikkalaisen Silicon Valley Bankin (SVB) viime viikonloppuisen konkurssin aiheuttavan finanssikriisiä.

– Tai ainakaan niillä tiedoilla, mitä tällä hetkellä on, en usko siihen, Kangasharju huomauttaa.

Amerikkalainen SVB ajautui viikonloppuna konkurssiin, sillä sen olisi pitänyt ryhtyä realisoimaan velkakirjasijoituksiaan, jotta pankki olisi voinut maksaa asiakkaalleen näiden tallettamia rahoja.

"Tällä viikolla jotkut hyötyivät, mutta ensi viikolla korot alkavat taas nousta."
Aki Kangasharju
Etlan toimitusjohtaja

SVB oli keskittynyt palvelemaan teknologiasektorin start up -yhtiöitä Kalifornian Piilaaksossa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita