Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Myrsky Energia tuo­mit­see sääksen pe­sä­puun kaa­ta­mi­sen Ter­vo­lan Vit­sa­kan­kaal­la – "Ta­pah­tu­nut on jyr­käs­ti vastoin ar­vo­jam­me ja toi­min­ta­ta­po­jam­me"

Tuulivoimayhtiö Myrsky Energia kertoo tuomitsevansa jyrkästi sääksen pesäpuun kaatamisen Tervolan Vitsakankaalla.

Lue lisää: Ter­vo­lan Vit­sa­kan­kaal­la kaa­det­tiin rau­hoi­te­tun sääksen pesäpuu – yli­tar­kas­ta­ja: "tuo­mit­ta­va ja tar­pee­ton teko"

– Olemme saaneet tietoomme tämän erittäin valitettavan uutisen liittyen Tervolan Vitsakankaalle suunnitellun tuulipuiston alueeseen ja siellä sijainneen ison petolinnun pesäpuun kaatamiseen. Myrsky Energia yksiselitteisesti tuomitsee tapahtuneen. Se on jyrkästi vastoin yhtiön arvoja ja toimintatapoja, Laura Ticklén Myrsky Energialta kertoo.

Myrsky Energia sanoo noudattavansa toiminnassaan luontoarvoja ja minimoivansa tuulivoimarakentamisen luonnolle aiheuttamat haitat.

– Noudatamme toiminnassamme voimassa olevia lakeja ja asetuksia. Myrsky Energia toimii avoimesti ja yhdessä paikallisten viranomaisten, asukasyhteisöjen ja maanomistajien kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.