Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Myl­lä­rin koulu siirtyy Kol­pe­neen kun­ta­yh­ty­mäl­tä Ro­va­nie­men kau­pun­gil­le

Kolpeneen kuntayhtymän ylläpitämä Myllärin koulu on siirtymässä Rovaniemen kaupungille vuoden 2023 alussa. Syynä on sote-uudistus, jonka myötä Kolpeneen kuntayhtymällä ei ole enää opetuksen järjestämisoikeutta.

Myllärin koulu antaa esi- ja perusopetusta lapsille ja nuorille, joilla on kehitysvammaisuutta sekä autismin kirjoa tai psykososiaalisen tuen tarvetta tai monivammaisuutta. Koulussa toimii viisi pienluokkaa sekä kuntoutusluokka.

Koulun arki ja toiminta palveluineen, tiloineen sekä henkilöstöineen säilyy ennallaan huolimatta siitä, että opetuksen järjestäjä vaihtuu. Rovaniemen kaupungin koulutuspalvelut, Myllärin koulu ja Kolpeneen kuntayhtymä ovat valmistelleet vaihdosta yhdessä.

Vaihdoksesta on tiedotettu sekä henkilöstölle että oppilaiden huoltajille.

Asia on esillä Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnassa 27.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.