Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Muonion kunta lah­joit­taa noin 5 000 euroa Uk­rai­naan – Suomen pienet kunnat si­tou­tu­neet tar­joa­maan uk­rai­na­lais­pa­ko­lai­sil­le muun muassa ma­joi­tus­ta

Suomen pienet kunnat, mukaan lukien Muonion kunta, lahjoittavat Ukrainan humanitaariseen apuun 350 000 euroa.

Suomen pienten kuntien verkosto kertoo tiedotteessaan, että suurin yksittäinen kuntakohtainen lahjoitus on 10 000 euroa. Lahjoitettavat summat vaihtelevat kunnittain. Yleisin lahjoitussumma on noin 0,5 –1 euroa asukasta kohti.

Muonion kunnanvaltuusto linjasi maanantaina kokouksessaan, että kunta lahjoittaa Ukrainan humanitaariseen apuun yhden euron asukasta kohden sekä yhden kokouspalkkion luottamushenkilöä ja viranhaltijaa kohden.

Kokonaisuudessaan lahjoitus on noin 5 000 euron suuruinen. Lahjoitus tehdään Hätäavun kautta, jonka puolesta SPR, Unicef, Kirkon Ulkomaanapu ja Pelastakaa Lapset vievät avun perille Ukrainan kriisin uhreille.

– Muonion luottamushenkilöstö kokee velvollisuudekseen auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainan kansaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.