Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Tilaajille

Monet Mes­ta­rit aree­nal­la – tors­tai­na nähtävä tarina kertoo "bän­dien bän­dis­tä"

Jotkut bändit päättävät taipaleensa tekstarilla, toiset lakituvassa ja kolmannet vaimeasti tussahtaen. The Band päätti samassa tilanteessa pitää jäähyväiskeikan pitkällä kaavalla. Kiitospäivänä 25.11.1976 San Franciscon Winterland Ballroomiin lähti mukaan liuta ystäviä ja muusikkokumppaneita.

Jo lista vierailijoista kertoo, että sukupolvikokemushan siitä tuli: Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Young, Muddy Waters, Van Morrison, Eric Clapton, Ringo Starr ja muut ovat mukana kiteyttämässä, mikä 1960-luvun juurevassa rockissa, folkissa ja bluesissa oli edustavinta. Useimmat heistä olivat yhä täydessä vedossa – jotkut totta puhuen vieläkin. Epäilen silti, että Dylan saa pian alkavalla kiertueellaan vaikkapa Baby, Let Me Follow You Downiin  aivan samaa intensiteettiä kuin The Last Waltzissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.