tähtijuttu: Saa­me­lais­kä­rä­jien päätös ei muut­ta­nut Lapin kan­san­edus­ta­jien nä­ke­myk­siä – Markus Mus­ta­jär­veä kui­ten­kin as­kar­rut­taa, onko Avas­ka­rin mieli muut­tu­nut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miten kou­lu­ruo­ka saadaan pa­rem­mik­si?

Kouluruoka on harvoin kenenkään lempiruokaa. Ruoka ei ole niin pahaa, ettei sitä voisi syödä. Ongelmana on, ettei silloin tulla syömään ollenkaan, kun listalla on inhokkiruoka tai otetaan vähän ruokaa ja syödään leipää. Kun ruoka ei ole mieluista, tulee jätettä enemmän.

Kouluruoka on yleensä mautonta. Kouluruokailussa tarjotaan vain yhtä salaattia, esimerkiksi kaalisalaattia. Kun perunoita on tarjolla, ne ovat “kumisia”. Kouluruokaa on vaikeaa tehdä nopeasti isolle määrälle ihmisiä, ja ruoka on ilmaista.

Kaikkien pitäisi muistaa syödä joka päivä koulussa ruokaa, jotta jaksaa koulupäivän loppuun saakka. Pelkkä leivän syönti ei pidä nälkää kovin kauan.

Miten saadaan oppilaat syömään kouluruokaa? Koulujen pitäisi tehdä oppilaille kysely, minkälaista ruokaa he haluavat syödä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.