Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä Mus­ta­jär­vi tarjoaa Naton ti­lal­le?

Kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) kritisoi (LL 20.4.) Nato-jäsenyyden uhkia: suursodan sattuessa Suomi olisi ydiniskun ensikohde, Kuolassa olevat ydinaseet muodostaisivat nykyistä suuremman uhan, kriisi- tai sotatilanteessa Suomi voisi joutua ottamaan alueelleen vieraan maan joukkoja ja jopa ydinaseita. Hän myös näkee, että suursodassa Suomesta tulisi eturintama. Trumpin mahdollisen uudelleen valinnan hän katsoo muodostavan uhkaa, koska Trump on väläytellyt Yhdysvaltojen erkaantumista Natosta.

Kaikki tämä aiheellista kritiikkiä, mistä tulee keskustella, mutta mitä Mustajärvi tarjoaa tilalle: "Nato-jäsenyyden ulkopuolella sentään on ei vain teoreettinen, vaan myös todellinen mahdollisuus pysyä suursodan ulkopuolella." Lause kumisee tyhjyyttä. Hän ei vaivaudu esittämään yhtään konkreettista faktaa, joilla tämä voitaisiin toteuttaa.

Turvallisuuspoliittiset ratkaisut on tehtävä kylmien faktojen pohjalta, ei idealismin ajamana. Ajatteleeko Mustajärvi, että jos Suomi on liittoutumaton, venäläiset kunnioittavat nöyryyttämme ja kiltteyttämme? Varmaankin suurimmalle osalle kansasta selvinnyt Venäjän kunnioittavan lähinnä voimaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.