Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä lä­hi­ruo­ka on ja osaam­me­ko sitä hyö­dyn­tää?

Lähiruoalle ei ole olemassa virallista määritelmää – on vain asiayhteyteen sopivia kuvauksia siitä, mitä lähiruoalla tarkoitetaan. Joillekin lähiruokaa on oman puutarhan antimet, toisille kotimaassa tuotettuja elintarvikkeita. Kyseessä on siis avoin nimike tiettyyn kategoriaan sopivasta elintarvikeryhmästä.

Ehkä paras määritelmä lähiruoalle on lähellä tuotettu, lähellä jalostettu, lähelle kuljetettu ja läheltä hankittu. "Lähellä"-sana sopii lähiruokakäsitteeseen hyvin. Joillekin lähellä on naapurissa, toisille samassa maakunnassa ja kolmansille samassa maassa. Itse kukin voi valita mieluisan etäisyyden käsitteelle.

Mitä lähiruoka tarkoittaa? Kyseessä on elintarvike, joka edustaa puhtautta, terveellisyyttä, paikallisuutta, ympäristöystävällisyyttä, kestävää kehitystä ja huoltovarmuutta – kaikkea sitä, mitä pidetään tärkeänä ja hyvänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.