Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mitä Ke­mi­jo­ki Oy vie La­pis­ta?

Vanhat sanonnat ”Laiska töitään luettelee” ja ”Pukeudu hyvin, sillä koristeltu seiväs ei enää näytä seipäältä” tulivat mieleeni, kun luin Kemijoki Oy:n toimitusjohtajan kirjoituksen (LK 11.10., "Mitä Kemijoki Oy tuo jokivarteen ja koko Lappiin?"). Kansalla oli viisautta ja hoksottimia ryhtyä epäilemän puhujaa moisten ilmiöiden sattuessa kohdalle – mistä oli kyse, puhutaanko palturia vai pelataanko selän takana kenties vilunkia?

Lapille hyvää luetellessaan Timonen jättää kertomatta, mitä yhtiö vie ja on vienyt jokivarresta ja Lapista. Aloitetaan sähköstä. Kemijoki Oy:n ilmoituksen mukaan Kemijoen vesistön voimalaitokset tuottivat sähköä viime vuonna 4 131 GWh. Luvussa ei ole mukana Pohjolan Voiman omistaman Isohaaran voimalaitoksen sähkön tuotto, noin 450 GWh.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.