Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Kolumni
Tilaajille

Mistä sie olet pois? Ro­va­nie­mi-vii­kol­la saa nauttia oi­val­luk­sen iloista

Tällä viikolla Lapin pääkaupunkilaisilla onkin aihetta juhlaan kun Rovaniemi-viikko limittyy yhteen viikonloppuna kaupungissamme vietettävien Valtakunnallisten kotiseutupäivien kanssa.

Vuodesta 1949 asti järjestettyjen Kotiseutupäivien teemana on nyt juuret ja sloganina “Mistä sie olet pois?”, suora käännös saamen kielestä “Gos don leat eret?”.

Teema ja slogan kirvoittavatkin ajattelemaan omaa identiteettiäni. Vaikka olenkin juurtunut vahvasti synnyinkaupunkiini, sukujuureni ulottuvat ainakin Nuuskakairasta Hämeeseen ja rajantakaiseen Karjalaan. Enkä ole ainoa ei-rovaniemeläistä juurta oleva rovaniemeläinen, nopeasti kasvanut markkinakaupunki on houkutellut vuosien varrella jos jonkinmoista kulkijaa ja junantuomaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.