Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Mi­nis­te­ri Antti Kur­vi­nen perää vas­tuu­ta Te­no­joel­la ka­las­ta­vil­ta: "Täys­kiel­to tuntuu pahalta sy­dä­mes­sä ja lom­pa­kos­sa, mutta emme voi antaa Tenon lohen kadota"

Lohenpyynnin täyskiellosta kärsivä Utsjoki tarvitsee tukea, sanoo Lapissa vieraillut maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.). Metsäpolitiikassa äkkikäännöksiä ei ole luvassa, vaikka viime vuoden isot hakkuut söivät Suomen hiilinieluja.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurviselta (kesk.) ei heru ymmärrystä kalastajille, jotka ovat kiiruhtaneet Tenojoelle lohenpyyntiin ennen täyskiellon astumista voimaan.

Yle kertoi viime viikolla, että osa paikallisista kalastajista käyttää hyväkseen lain voimaantulon viivästymistä ja kalastaa nyt joella. Rovaniemellä maanantaina vieraillut Kurvinen perää yksilön vastuuta ja luonnon kunnioittamista myös ennen lain voimaantuloa.

– Tiedän, miten tuskainen ja vaikea asia tämä on Utsjoella saamelaisväestölle ja muillekin alueen ihmisille. Se tuntuu sydämessä pahalta ja myös lompakossa pahalta. Mutta me emme voi antaa Tenon lohen kadota vesistöstä.

Lue myös: Te­no­joen lo­hen­ka­las­tus­kiel­to voimaan to­den­nä­köi­ses­ti 10. ke­sä­kuu­ta – edus­kun­nan toinen kä­sit­te­ly asiasta on tiis­tai­na

Ministerin mukaan täyskiellon määrääminen oli "ikävä tehdä", mutta lohikantojen romahtamisen vuoksi muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.