Ilmasto: Ark­ti­nen alue on läm­men­nyt neljä kertaa no­peam­min kuin maa­pal­lo kes­ki­mää­rin

Kuvagalleria: 80 vuoden ta­kai­sia ja­lan­jäl­kiä pitkin – va­la­mars­si vie Ivalon ra­ja­jää­kä­ri­komp­pa­nian alok­kaat et­si­mään ra­jo­jaan

Pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät päätti ottaa ai­ka­li­sän totuus- ja so­vin­to­ko­mis­sion jatkon suhteen – ilman luot­ta­mus­ta ko­mis­sion työn jat­ka­mi­nen on mah­do­ton­ta

Tilaajille

Mi­nis­te­ri Antti Kur­vi­nen perää vas­tuu­ta Te­no­joel­la ka­las­ta­vil­ta: "Täys­kiel­to tuntuu pahalta sy­dä­mes­sä ja lom­pa­kos­sa, mutta emme voi antaa Tenon lohen kadota"

Lohenpyynnin täyskiellosta kärsivä Utsjoki tarvitsee tukea, sanoo Lapissa vieraillut maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.). Metsäpolitiikassa äkkikäännöksiä ei ole luvassa, vaikka viime vuoden isot hakkuut söivät Suomen hiilinieluja.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurviselta (kesk.) ei heru ymmärrystä kalastajille, jotka ovat kiiruhtaneet Tenojoelle lohenpyyntiin ennen täyskiellon astumista voimaan.

Yle kertoi viime viikolla, että osa paikallisista kalastajista käyttää hyväkseen lain voimaantulon viivästymistä ja kalastaa nyt joella. Rovaniemellä maanantaina vieraillut Kurvinen perää yksilön vastuuta ja luonnon kunnioittamista myös ennen lain voimaantuloa.