Saamelaiskäräjävaalit: Ään­ten­las­ken­ta on alkanut – en­sim­mäi­set epä­vi­ral­li­set tu­lok­set il­moi­te­taan tiis­tai­aa­mu­na

Tietomurto: Satojen Lapin hy­vin­voin­ti­alueen asiak­kai­den tietoja on saat­ta­nut joutua vääriin käsiin – koskee in­kon­ti­nens­si- ja dia­be­tes­tuot­tei­den ko­tiin­kul­je­tus­pal­ve­lun asiak­kai­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Mil­jar­di­dii­li tyr­kyl­lä Kok­ko­laan, Kris­tii­nan­kau­pun­kiin ja Por­voo­seen – Ame­rik­ka­lai­sen Plug Powerin johtaja Andy Marsh: "Hii­li­neut­raa­li­suus­ta­voi­te ja vuosi 2035 oli tärkeä juttu"

Amerikkalainen Plug Power -yhtiö aikoo investoida peräti kuusi miljardia dollaria vihreään vetyyn Suomessa. Isot näkymät vetyteollisuudessa, Suomen kunnianhimoinen ympäristötavoite ja Nato-jäsenyys edistävät hanketta. Investoinnit työllistäisivät tuhat ihmistä suoraan ja kolmetuhatta epäsuorasti.

Amerikkalaisen Plug Power -energiayhtiön aikomus investoida useita miljardeja kolmeen vedyntuotantolaitokseen Kokkolaan, Kristiinankaupunkiin ja Porvooseen avaa Suomeen valtavat kasvunäkymät.

Kyse on vihreästä siirtymästä, joka näyttää olevan Suomen taloudessa se vetävin naula. Se antaa lupauksen tuhansista työpaikoista.

Nyt edessä ovat luvitukset sekä infrastruktuurin rakentaminen ja kohentaminen. Liikenneyhteyksien heikentäminen amerikkalaisyhtiön kaavailemilla seuduilla voisi näyttäytyä erityisen epäjärkevänä toimintana päättäjiltä.

New Yorkin ulkopuolella päämajaansa pitävän Plug Powerin toimitusjohtaja Andy Marsh suitsutti Suomea esitellessään hanketta tiistaina Helsingissä: Suomen sitoutuminen hiilineutraalisuuteen vuoteen 2035 mennessä kertoo tahdosta, jolla suomalaiset suhtautuvat vihreään teknologiaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.