ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi hal­li­tus ei elä niin kuin opet­taa?

Kuunnellessani A-talkin (1.9.) keskustelua hallituksen budjettiesityksestä jäin pohtimaan, kuinka vähälle huomiolle yritykset ja energian hinnan kerrannaisvaikutukset jäivät sekä keskustelussa että budjettiesityksessä. ”Nyt me olemme keskittyneet erityisesti kotitalouksiin, mutta on mahdollista, että me joudumme tekemään lisäpäätöksiä myös yritysten ja teollisuuden osalta” totesi pääministeri Marin myöntäen, että yritykset eivät hallituksen mielestä vielä apua kaipaa.

Niin kuin puolueiden puheenjohtajat konsensuksessa totesivat, ovat toimet nyt oikeansuuntaisia, mutta eivät riittäviä. Suunnitellut toimet auttavat kotitalouksia selviytymään, mutta ostovoimaa ne eivät pelasta, jos hallitus ei ryhdy toimiin, joilla energian hintaan voidaan vaikuttaa.

Miten pienyrittäjät selviytyvät, kun menot kotona ja liiketoiminnassa kasvavat sietämättömiksi ja samaan aikaan kotitaloudet joutuvat karsimaan kaikki ei-välttämättömät menot minimiin? Kaipaisin keskustelua myös siitä, mitä tämä tarkoittaa esimerkiksi palvelualoilla, saati koko yrityskentällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.