työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Mikä on, kun ei kiin­nos­ta?

Jos asuisin Pelkosenniemellä, olisin juuri nyt hiukan huolissani. Luonnollisesti minua huolettaisi korona, kuten meitä kaikkia. Tuhansien lappilaisten tavoin kantaisin huolta myös omasta tai läheisteni työtilanteesta kunnassa, jossa niin monen toimeentulo on kiinni matkailun elpymisestä.

Kaikenlaista muutakin saattaisin murehtia, mutta tänä keväänä miettisin erityisesti tätä: Pitääkö olla huolissaan, kun minun asiani eivät tunnu kiinnostavan ketään? Siis minun, kuntalaisen ja asukkaan, joka maksan veroni kuntaan ja käytän sen tarjoamia palveluja.

Tiistaina julkistetut kuntavaalien ehdokaslistat ovat monessa Lapin kunnassa edelliskertaa lyhyempiä. Surkein tilanne on Pelkosenniemellä, missä valtuustopaikkaa tavoittelee vain yhdeksän henkilöä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.