tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mikä Lapissa hou­kut­te­lee kii­na­lai­sia?

Talvella Lapin laajat lumikentät, rauhalliset jääjärvet ja loistavat revontulet houkuttelevat lukemattomia kiinalaisturisteja. Yli neljän virkavuoteni aikana olen vieraillut melkein joka vuosi Lapissa ja yrittänyt aina parhaani mukaan esittää kaunista paikkaa kiinalaisille ystävilleni.

Lapissa vierailevien kiinalaisten määrä on kasvanut vuosi vuodelta. 2016 luku oli yli 20 000, 2019 yli 50 000. Kiinasta on tullut Lapin viidenneksi suurin ulkomaisten matkailijoiden lähdemaa.

Olen vieraillut monissa kunnissa Suomessa, joissa suurin tunteeni on, että paikallishallitukset edistävät voimakkaasti kiinalaissuomalaista talous- ja kauppayhteistyötä. Myös yritykset, mukaan lukien matkailuala, toivottavat lämpimästi tervetulleiksi kiinalaisinvestointeja ja -turisteja, eikä Lappi ole tässä poikkeus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.