Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mikä Lapissa hou­kut­te­lee kii­na­lai­sia?

Talvella Lapin laajat lumikentät, rauhalliset jääjärvet ja loistavat revontulet houkuttelevat lukemattomia kiinalaisturisteja. Yli neljän virkavuoteni aikana olen vieraillut melkein joka vuosi Lapissa ja yrittänyt aina parhaani mukaan esittää kaunista paikkaa kiinalaisille ystävilleni.

Lapissa vierailevien kiinalaisten määrä on kasvanut vuosi vuodelta. 2016 luku oli yli 20 000, 2019 yli 50 000. Kiinasta on tullut Lapin viidenneksi suurin ulkomaisten matkailijoiden lähdemaa.

Olen vieraillut monissa kunnissa Suomessa, joissa suurin tunteeni on, että paikallishallitukset edistävät voimakkaasti kiinalaissuomalaista talous- ja kauppayhteistyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.