Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Mihin katosi maaus­ko?

Viime viikkoina on mieleeni kohonnut ajatus, ovatko Suomen poliittiset puolueet verrattavissa kansanryhmään.

Nyt on käynyt niin, että tässä maailman onnellisimmassa maassa perussuomalaiset puolueena on joutunut median ja roskalehtien kiihkeän ja räikeän painostuksen kohteeksi. Kysyn, voiko kokonainen puolue (valtakunnan toiseksi suurin) olla sellaisenaan rasistinen. Olemmeko me vaimoni kanssa rasisteja, kun löysimme meille sopivan ehdokkaan ko. puolueesta vaaleissa ja totesimme, että ehdokkaamme kelpasi eniten muillekin äänestäjille Lapin vaalipiirissä?

Kansa halusi syrjään villin viisikon, joka reissasi maailmalla halailemassa ja jakelemassa poskipusuja silmäätekeville "päättäjille" ja lupaili avustuksia ja tukea pohjattomasta valtion kassasta. Tätä tapahtunutta muutosta nämä eivät osaa tai halua uskoa. Kansa osaa, kun se on sitä salaa opetellut.

Olemme vaimoni kanssa viime päivinä katselleet nokka ruudussa Niskavuori-elokuvia. Mahtavaa historiaa, jossa ihmisillä on ollut kova maausko ja luottamus maaemon antimiin.

Kysyn rohkeasti, mihin nämä käsitteet ovat kadonneet tänä päivänä. Kun Akusti raivasi suurella raadannalla ja Hetan avustamana (tai toisinpäin) suurtilan itselleen ja samalla vihamiehiä ympäristöstä – kas kun heistähän oli tullut porvareita omalla työllään.

Paljon muutakin noista elokuvista voisi ottaa opiksi ja kysyä samalla, mihin on kadonnut maausko eräältä maaseudun entiseltä suurpuolueelta, joka on ajautunut tulkuttamaan jonninjoutavia kotkotuksia toisten mukana. Tulisivat nyt hopusti touhuun mukaan, sillä uskon, että tie on auki.