Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Migri perui uk­rai­na­lais­ten pak­ko­siir­rot saa­tuaan mi­nis­te­ri­ta­sol­ta lu­pauk­sen li­sä­ra­has­ta – Nyt siir­re­tyt ihmiset ovat huo­lis­saan omai­suu­des­taan, osa ei halua palata Ouluun

Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksen ukrainalaisille tuli perjantaina äkkilähtö, kun Maahanmuuttovirasto Migri päätti siirtää heidät alle vuorokauden varoitusajalla Kemijärvelle ja Raaheen. Miksi Migri kuitenkin käänsi kelkkansa samana päivänä ja perui päätöksensä?

Vastaanottoyksikön johtaja Elina Nurmi kertoo, että asiaan vaikutti ministeritasolta tullut lupaus rahoituksesta.

– Siinä käytiin keskusteluja ministeritason päättäjien kanssa ja Migrille luvattiin tilanteeseen lisärahoitusta. Tämän turvin voitiin etsiä toisenlaisia ratkaisuja, Nurmi kertoo.

Migrin johtaja Ilkka Haahtela ilmoittikin jo perjantaina iltapäivällä viraston peruvan siirrot. Hän kertoi samassa julkaisussa, että jo toisiin kuntiin siirretyt pakolaiset palautetaan Ouluun.

Mitä tapahtuu tavaroille?

Mirgrin päätöksellä Heikinharjun asukkaita ehdittiin kuljettaa Kemijärven ja Raahen vastaanottokeskuksiin, mutta suuri osa heistä pääsi vapaaehtoisten luokse asumaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.