Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Mies kiel­täy­tyi Tor­nios­sa ko­ro­na­tes­tis­tä viime kesänä – ­kä­rä­jil­tä sak­ko­tuo­mio

Lapin käräjäoikeus on antanut tiettävästi ensimmäisen tuomion koronatestistä kieltäytymisestä. Syyksi luettu tartuntatautilain rikkominen, tarkennetusti Covid-19-testin laiminlyöntiä koskeva rikkomus, langettaa miehelle 16 päiväsakkoa maksettavaksi. Vastaajan tuloilla maksettavaa kertyy 96 euroa.

"Syrjivää ja laitonta"

Keski-ikäinen suomalaismies, jonka kotipaikka on Ruotsissa, saapui Suomeen viime elokuussa. Hänet osoitettiin rajalla Torniossa rutiininomaiseen koronatestiin, mutta mies ehdottomasti kieltäytyi menemästä. Mies perusteli, että testaaminen tällä tavoin on laitonta, syrjivää, aiheetonta ja turhaa.

Lisäksi miehen kertoman mukaan hänen uskonnollinen vakaumuksensa kieltää keinotekoiset aineet ja kemikaalit, joille hän olisi altistunut nenän kautta suoritettavassa koronatestissä.

Mies perusteli kieltäytymistään myös sillä, että hänellä ei ollut minkäänlaisia oireita eikä testauspaikalla ollut lääkäriä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.