ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Met­säs­tys­koi­rat ai­heut­ta­neet useita ra­ja­ta­pah­tu­mia Lapissa – ta­pauk­sia tois­ta­kym­men­tä, joista seit­se­mäs­sä koira on mennyt rajan yli Ve­nä­jäl­le

Metsästyskoirien rajanylitykset ja rajavyöhykkeelle menot ovat lisääntyneet huomattavasti viime viikkojen aikana Lapissa, kertoo Lapin rajavartiosto tiedotteessaan.

Tapauksia on toistakymmentä, joista seitsemässä koira on mennyt valtakunnan rajan yli Venäjälle.

Suomen ja Venäjän välisen rajajärjestyssopimuksen mukaisesti kaikki rajatapahtumat, mukaan lukien kotieläinten valtakunnanrajan ylitykset, on pyrittävä estämään. Rajavartiosto muistuttaa, että metsästäjien tulee välttää koirien irti päästämistä rajavyöhykkeen tuntumassa.

Koirat eivät aina palaa Suomeen nopeasti omia jälkiään seuraten, vaan saattavat viipyä Venäjän puolella pidempiäkin aikoja. Näin on rajavartioston mukaan käynyt tänäkin syksynä.

Kun rajavyöhykkeellä tavataan irtokoira, se toimitetaan löytöeläintarhaan tai omistajalle, jos omistaja on tiedossa, kerrotaan tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.