Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­roai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Met­säs­tä­jä nousi tielle py­säh­ty­nees­tä autosta ja ampui kop­pe­lon Sa­vu­kos­kel­la – hau­lik­ko ja saalis ta­ka­va­ri­koi­tiin

Poliisi muistuttaa, että autosta on mentävä pysäyttämisen jälkeen vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään, jotta riistaa voi ampua.
Poliisi muistuttaa, että autosta on mentävä pysäyttämisen jälkeen vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään, jotta riistaa voi ampua.
Kuva: Toivo Kiminki

Savukoskella auton vierestä koppelon ampunutta metsästäjää epäillään metsästysrikoksesta. Poliisi kertoo, että metsästäjä nousi heti auton pysäyttämisen jälkeen kyydistä ja ampui auton vieressä tiellä seisten koppelon tien läheisyyteen.

Metsästäjän käyttämä haulikko ja saaliiksi saatu koppelo takavarikoitiin. Autoa kuljettanutta henkilöä taas epäillään avunannosta metsästysrikokseen.

Kanalintukannan ollessa runsas tiestöllä ja teiden varsilla näkyy runsaasti kanalintuja. Poliisi muistuttaa, että autosta on mentävä pysäyttämisen jälkeen vähintään sadan metrin etäisyydelle metsään, jotta riistaa voi ampua.

Rikos kävi ilmi poliisin, rajavartioston ja metsähallituksen erätarkastajan viikonlopun aikana Itä-Lapissa suorittamassa metsästyksenvalvonnassa. Valvonnassa tarkastettiin yhteensä 97 metsästäjän ase- ja metsästysluvat, jotka olivat pääosin moitteettomassa kunnossa.

Valvonnassa kirjattiin lisäksi muutamia rikesakkoja metsästäjien ajoneuvojen käyttöön liittyvistä rikkomuksista.