Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Met­säs­tä­jä myönsi kä­si­tel­leen­sä asetta va­ro­mat­to­mas­ti – mökissä nuk­ku­mas­sa ollut toinen met­säs­tä­jä kuoli lau­kauk­seen

Syyttäjän mielestä tyhjänkin aseen laukaiseminen kohti ihmistä osoittaa tekijässä törkeätä huolimattomuutta. Jutun käsittely alkoi torstaina Oulun käräjäoikeudessa.

Oulun käräjäoikeudessa on torstaina käsitelty välikohtausta, jossa metsästäjä kuoli saamaansa ampumavammaan viime syksynä.

Useita metsästäjiä oli viime lokakuussa majoittuneena mökkiin Kuusamossa. Yksi heistä laittoi metsästyskiväärinsä kuivumaan sängyn päälle.

Kiväärissä oli kiinni lipas, jossa oli patruunoita. Sen lukko oli vedettynä auki. Aseen piippu osoitti viereiseen sänkyyn, jossa oli nukkumassa toinen metsästäjä.

Jonkin ajan kuluttua metsästäjä päätti siirtää aseensa kerrossängyn ylävuoteelle. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan hän laittoi aseen lukon kiinni ja painoi liipaisinta tarkoituksenaan tehdä niin sanottu tyhjä laukaisu.

Kun metsästäjä painoi liipaisinta, aseessa kiinni olleesta lippaasta meni patruuna aseen patruunapesään ja se laukesi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.