Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Met­sä­hal­li­tus ei pysty kor­vaa­maan Venäjän tuon­tia, mutta jonkin verran hak­kui­ta voi lisätä

Valtion metsistä kaadettavilla puilla ei pysty korvaamaan menetyksiä, joita puun tuonnin loppuminen Venäjältä Suomen metsäteollisuudelle aiheuttaa. Jonkin verran Metsähallituksen hakkuita voidaan silti kasvattaa, jos siihen nähdään tarvetta. Näin sanoo Rovaniemellä tällä viikolla vieraillut Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä.

Niemelä muistuttaa, että Metsähallitus noudattaa luonnonvarasuunnitelmaa, sertifiointia koskevia säädöksiä ja metsälakia. Viime vuosina puita on valtion metsissä kuitenkin kaadettu selvästi vähemmän kuin olisi kestävästi mahdollista.

– Jonkin verran hakkuita voidaan kasvattaa, mutta ei vajetta valtion puilla voi täyttää. Tämä on selvä asia, Niemelä sanoo.

Venäjältä tuotiin vuonna 2021 puuta yhdeksän miljoonaa kuutiometriä, joka on noin kymmenen prosenttia metsäteollisuuden puun kokonaiskulutuksesta.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi