Eduskuntavaalit: Lapin eh­do­kas­lis­tat alkavat täyt­tyä, mutta kolme kuntaa on yhä ilman omaa eh­do­kas­ta – katso tästä, ketkä on jo nimetty ehdolle

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Metsä Fibren Kemin teh­das­alueel­la syttyi ra­ken­nus­pa­lo, lu­kui­sia yk­si­köi­tä hä­ly­tet­tiin sam­mu­tus­töi­hin

Tehtaanjohtajan mukaan palo ei vaikuta sellutehtaan tuotantoon. Syttymissyy ei toistaiseksi ollut tiedossa.

Kemin Metsä Fibren sellutehdasaluetta arkistokuvassa.
Kemin Metsä Fibren sellutehdasaluetta arkistokuvassa.
Kuva: Anssi Jokiranta

Metsä Fibren Kemin Pajusaaressa sijaitsevalla sellutehtaalla syttyi myöhään keskiviikkoiltana tulipalo yhden tuotantorakennuksen katolla.

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli kattorakenteen eristeissä. Se saatiin varsin nopeasti hallintaan, mutta kyteviä eristeitä sammutettiin useampi tunti.

Tehtaanjohtaja Tomi Seppä kertoi yöllä, että tehtaan henkilöstö havaitsi palonalun ja ryhtyi alkusammutukseen hälyttäen samalla palokunnan paikalle.

Sepän mukaan palolla ei ole vaikutuksia sellutehtaan tuotantoon.

Lapin pelastuslaitokselta kerrottiin aamulla, ettei syttymissyytä vielä tiedetä.

Palo syttyi niin sanotun vanhan tehtaan talteenottolinjan tuotantorakennuksessa. Pajusaareen nousee parhaillaan uusi suuri biotuotetehdas, ja alueella ovat meneillään erittäin laajat rakennustyöt.

Hälytys Kemin Tehdastielle tuli kello 23 aikaan. Puolenyön aikaan paikalla oli noin 15-20 palomiestä, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Korhonen Lapin pelastuslaitokselta. Yksiköitä hälytettiin Kemistä, Torniosta ja Keminmaasta. Sammutustyöt saatiin päätökseen kolmen-neljän aikoihin yöllä.


Päivitetty 16.9. kello 6.43: Lisätty sammutustöiden päättymiseen liittyvät tiedot.