Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Me­ri­tuu­li­voi­maa tulee Pe­rä­me­rel­le hi­taas­ti – uusi Met­sä­hal­li­tuk­sen alueen tuu­li­voi­ma­puis­to voi näkyä Hai­luo­toon 2030-lu­vul­la, jos hanke to­teu­tuu

Siikajoki, Pyhäjoki ja Hailuoto ovat hyväksyneet Metsähallituksen kaavoitusaloitteen merituulipuistoista.

Metsähallitus suunnittelee kehittävänsä viisi uutta merituulivoimapuistoa avomerelle Pohjanmaan rannikkokuntien alueille.
Metsähallitus suunnittelee kehittävänsä viisi uutta merituulivoimapuistoa avomerelle Pohjanmaan rannikkokuntien alueille.
Kuva: Vesa Joensuu

Jos Metsähallituksen kaavailemat merituulivoimahankkeet Perämerellä toteutuvat, 2030-luvulla saattaa esimerkiksi Hailuodon länsirannikolle näkyä tuulivoimaloiden rykelmä mereltä noin 10 kilometrin päästä.

Pyhäjoen ja Hailuodon kunnat ovat äskettäin hyväksyneet Metsähallituksen kaavoitusaloitteen merituulivoimapuistosta, joka koskee Pyhäjoki-Raahen merituulivoimahanketta.

Kaavoitusaloite on osa Metsähallituksen suunnitelmaa kehittää viisi uutta merituulivoimapuistoa avomerelle Pohjanmaan rannikkokuntien alueille.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi