Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Me­ri-Lap­pi voi välttää len­to­mo­tin vain reit­ti­len­not var­mis­ta­mal­la

Lentoliikenteen hiipuminen on herättänyt Meri-Lapissa keskustelua siitä, voitaisiinko Kemi-Tornion lentoaseman toiminta turvata pitkälle tulevaisuuteen omistuspohjan muutoksella. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että lentokenttää isännöisi valtionyhtiö Finavian sijasta kunta, kunnat tai joku yksityinen taho.

Lentoaseman tilanne on huolettanut merilappilaisia keväästä 2019 lähtien, kun Finnair ilmoitti lopettavansa aamu- ja myöhäislennot Kemistä Helsinkiin matkustajapulan takia. Aamulento oli erityisen tärkeä alueen kansainväliselle suurteollisuudelle eli Outokumpu Oy:n Tornion, Stora Enson Veitsiluodon ja Metsä Fibren Kemin tehtaan väelle. Päätös tuli yllätyksenä paikallisille, sillä matkustajamäärä oli kasvussa – kiitos alueella virinneen matkailubuumin.

Huoli syveni entisestään, kun koronapandemia pysäytti reittilennot kokonaan viime keväänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.