kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Me­ri-La­pin kau­pun­ki­leh­det yh­dis­tä­vät voi­man­sa – myös Lapin Kansa on jat­kos­sa alueel­la vah­vem­min läsnä

Lounais-Lappi ja Kotikulmilta yhdistyvät. Samalla Lounais-Lapin ja Lapin Kansan toimitukset vahvistuvat.

Meri-Lapissa ilmestyvät Kaleva Mediaan kuuluvat kaupunkilehdet Lounais-Lappi ja Kotikulmilta yhdistävät voimavaransa. Helmikuusta alkaen alueella ilmestyy entistä vahvempi kaupunkilehti Lounais-Lappi.

Lounais-Lappi ja Kotikulmilta yhdistävät voimansa.
Lounais-Lappi ja Kotikulmilta yhdistävät voimansa.
Kuva: Arkisto

Myös Lapin Kansan alueellinen sisältö vahvistuu. Kotikulmilta-lehden päätoimittaja Karoliina Marttala siirtyy Lapin Kansan aluetoimitukseen. Jatkossa maakuntamediaa tehdään Meri-Lapissa neljän toimittajan voimin.

Kotikulmilta-lehden toimittaja Jyri-Jussi Rekinen puolestaan vahvistaa Lounais-Lappia. Kaupunkilehden sisältöä tehdään kolmen hengen toimituksella. Päätoimittajana toimii Matti Nikkilä. Hän sanoo olevansa iloinen siitä, että toimituksen kokoonpano vahvistuu.

– Lounais-Lapilla on seutukunnalla pitkä historia, lehtemme on ilmestynyt alueella jo yli kuusikymmentä vuotta. Kotikulmilta-lehti on osoittanut toimintansa aikana olevansa journalistisesti vahva ja rakas kilpailija. Nyt tehty päätös osoittaa, että lehtimaailmassa muutokset ovat jatkuvia. Pystymme jatkossa tarjoamaan lukijoillemme entistäkin parempaa journalismia.

Myös Marttala suhtautuu muutoksen positiivisesti. Hän sanoo jatkavansa Kotikulmilla-lehdessä tekemäänsä hyvää työtä nyt maakuntamediassa.

– Palaan tavallaan juurilleni, sillä olen aloittanut urani Pohjolan Sanomissa.

Lapin kaupunkilehtien päätoimittajien esihenkilö, Lapin Kansan päätoimittaja Sauli Pahkasalo sanoo muutoksen mahdollistavan tehokkaamman alueellisen seurannan. Tavoitteena on tuottaa lukijoille vieläkin merkityksellisempää ja hyödyllisempää sisältöä.

– Lounais-Lappi on alueellaan tärkeä media, jonka tekemiseen on jatkossa paremmat resurssit.   Samalla saamme Meri-Lapista ja Tornionjokivarresta lisää sisältöä maakuntamediaan. Haluamme vastata siltäkin osin lukijoidemme toiveisiin.

Kaleva Median yrityspalveluiden johtaja Heidi Kananen muistuttaa, että lehtien yhdistymisessä huomioidaan myös ilmoittaja-asiakkaat.

– Kun paikallisesti vahva ja sisällöllisesti merkittävä media palvelee alueen yleisöä entistä paremmin, se lisää myös kiinnostavuutta ja vaikuttavuutta mainostajille. Tarjoamme monikanavaiset mainonnan ratkaisut yrityksille sekä paikallisesti että koko Pohjois-Suomen alueella.

Myös Kuusamossa kaksi Kaleva Median lehteä yhdistävät voimavaransa. Kaupunkilehti Kuusamon Seutu ja paikallislehti Koillissanomat jatkavat helmikuun alusta yhdessä. Kaupunkilehden toimittaja siirtyy vahvistamaan Koillissanomien toimitusta.

Lapin Kansa on osa Kaleva Mediaa.