Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Mene vaikka tänne: Tove Jans­son, Muu­mi­peik­ko, Touko Laak­so­nen ja Mr. Lordi pi­par­ka­kus­sa

-

1. Merkkihenkilöitä piparkakuissa

Piparityypit on Juulianna Lustilan jouluisen taiteen projekti, joka esittelee piparkakuille sokerikuorrutteella toteutettuja muotokuvia. Muotokuvat kunnioittavat kulttuurimme keskeisiä, ikuisia, menneitä ja nykyisiä merkkihenkilöitä epätavallisella tekniikalla, jonka tarkoitus ei ole olla ikuinen, vaan kestää ainoastaan joulupöydän herkutteluhetkiin saakka.

Näyttely herättelee jouluun liittyviä lämpimiä muistojamme ja kannustaa meitä arvostamaan kulttuuriimme vaikuttaneita ja parhaillaan vaikuttavia henkilöitä leikkisällä ja ennen kaikkea makealla tavalla.

Leikkimielinen ajatus piparimuotokuvista syntyi syksyllä 2019 johtaen yhteensä 27 muotokuvan @piparityypit -joulukalenteriin Instagramissa. Tänä vuonna virtuaalisen joulukalenterin lisäksi piparimuotokuvat ovat nähtävillä myös näyttelyn muodossa.

Piparityypit – Juulianna Lustilan tekemiä suomalaisten merkkihenkilöiden piparimuotokuvia 6.12. saakka Galleria Katve II:ssa Arktikumissa.

Kati Kärnä
Kati Kärnä
Kuva: Greta Virranniemi

2. Luonto hyvinvointia vahvistamassa

Lapin Maa- ja kotitalousnaiset järjestää Green Care -webinaarin lappilaisille. Luvassa on tietoa luontolähtöisen hyvinvoinnin vahvistamisesta arjessa ja työelämässä. Green Care -teoriatiedon ohella luvassa on käytännön esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten luonto voi olla omassa arjessa mukana vahvistamassa omaa hyvinvointia.

Päivän kouluttajana toimii työnohjaaja ja kouluttaja Kati Kärnä Askel Työnohjauspalvelusta.

Webinaari on kaikille avoin ja maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen.

Luonto osana kokonaisvaltaista hyvinvointia -webinaari ke 9.12. klo 17–19 verkkoyhteyksillä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot  essi.vakkuri@maajakotitalousnaiset.fi.
Naavakainen ja Tökkyrä
Naavakainen ja Tökkyrä

3. Konsertti vie Mystiseen metsään

Naavakainen ja Tökkyrä ovat yhdessä bändinsä Miksolyydisen Mollisoinnun kanssa koonneet osallistavan konsertin, joka sopii kaikenikäisille. Konsertissa kuullaan kappaleita Naavakaisen ja Tökkyrän tulevalta lastenmusiikkilevyltä.

Konsertti tempaa mukaansa seikkailuun ja esittelee, mitä kaikkea kummallista Mystinen metsä pitääkään sisällään. Konsertin musiikki viihdyttää niin lapsia kuin aikuisiakin.

Naavakaisen ja Tökkyrän takaa löytyvät muusikot Tiina Laitinen ja Emmi Aarnio-Metsänen. Mukana on myös neljän muusikon kokoonpano Miksolyydinen mollisointu.

Konserteissa on vahva maskisuositus – omat maskit mukaan!

Mieletön mystinen musahässäkkä su 22.11. klo 13 Korundissa (Lapinkävijäntie 4), su 22.11. klo 18 Nivan Tuvalla (Pyöryäntie 14) ja ma 23.11. klo 18 Porokarin kylätilalla (Kittiläntie 8325). Liput ennakkoon 5–15 e ja ovelta 7–20 e.

4. Oma konsertti riskiryhmäläisille

Jousiyhtye Aurora konsertoi lauantaina Rovaniemen kirkossa kahteen otteeseen. Konserteista ensimmäinen on suunnattu erityisesti riskiryhmään kuuluville.

Jousiyhtye Auroran lisäksi konserteissa kuullaan pianisti Maiju Roinetta. Konsertin ohjelmassa on F. Mendelssohnin Jousisinfonia nro 4 c-molli sekä W.A. Mozartin Pianokonsertto KV 414 A-duuri.

Kaamoskonsertti la 21.11. klo 17 (riskiryhmään kuuluvat) ja klo 19 kirkossa. Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 e.

5. Maailmanlopun tunnelmia tanssikonsertissa

Santasport Lapin Urheiluopiston tanssialan perustutkinnon opiskelijat kutsuvat yleisön tanssin pyörteisiin. Tanssikonsertin nimi on  Maailmanlopun Sirkus ja se nähdään Wiljamissa kahteen otteeseen tiistaina.

Maailmanlopun Sirkus ti 24.11. klo 13 ja klo 18 Wiljamissa. Liput 5/10 e. Lippuvaraukset 040 570 8385 tekstiviestitse tai WhatsAppilla.