Uimarannat: Vi­ral­li­nen ui­ma­kau­si alkoi Lapissa lauan­tai­na – yleis­ten ui­ma­ran­to­jen kuntoa ja veden laatua val­vo­taan

Helle: Ju­han­nus­ta vie­te­tään läm­pi­mäs­sä säässä – lauan­tai ja sun­nun­tai ovat osassa Lappia hel­le­päi­viä

Tilaajille

Melu ja vilk­ku­vat valot puheena Ka­run­gis­sa – Tuu­li­voi­man vas­tus­ta­jat tulivat jou­kol­la Kar­hak­ka­maan kaavan ylei­sö­ti­lai­suu­teen

Karhakkamaan tuulivoimapuistoa koskevan yleiskaavoituksen ensimmäinen yleisötilaisuus keräsi Karungin koulun saliin 60 kuulijaa.
Karhakkamaan tuulivoimapuistoa koskevan yleiskaavoituksen ensimmäinen yleisötilaisuus keräsi Karungin koulun saliin 60 kuulijaa.
Kuva: Tuulikki Kourilehto

Tornion Korpikylään suunnitteilla olevan enintään 50 tuulivoimalan hankkeen vuoksi laaditaan Karhakkamaan yleiskaava, jonka osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa esiteltiin tiistai-iltana yleisötilaisuudessa Karungin koululla. Paikalla oli noin 60 henkilöä, joista monella oli yllään maanantaina perustetun tuulivoimaa vastustavan yhdistyksen Pro Tornionlaakso -paita.

Yleiskaavoitus on vireilletulovaiheessa ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä. Suunnitelmassa esitellään hankkeessa huomioon otettavat muut kaavat sekä kerrotaan, miten suunnitelmassa selvitetään muun muassa vaikutukset maankäyttöön, maisemaan, kasvistoon, linnustoon, luonnonsuojelualueisiin, Natura-alueisiin ja ihmisten terveyteen sekä. Lisäksi selvitetään melu ja valojen vilkkumisen vaikutukset sekä yhteisvaikutukset muiden hankkeiden kanssa.