Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Meillä kat­sel­laan töissä pornoa ja va­leh­del­laan

Kun mitataan suomalaisten luottamusta eri instituutioihin, perusasetelma on aina samansuuntainen. Kärkisijoilla ovat poliisi, puolustusvoimat ja oikeuslaitos. Eduskuntaan, hallitukseen ja poliitikkoihin yleensä luotetaan heikosti, paitsi jos puhutaan tasavallan presidentistä.

Suomalaiset pitävät pelastuslaitoksen ja terveydenhuollon väkeä sekä opettajakuntaa luotettavina ammattikuntina, kun taas puhelinmyyjät, autonmyyjät ja asunnonvälittäjät herättävät epäilyksiä.

Luottamus tiedotusvälineisiin on kyselyissä yleensä kohtuullista. Tiedotusvälineisiin luotetaan enemmän kuin vaikkapa etäiseen EU:hun tai keskenään kamppaileviin työmarkkinajärjestöihin.

Miksi poliisiin, pelastajiin ja upseereihin luotetaan vuodesta toiseen niin vahvasti? Kyse ei ole univormusta, vaan mielikuvasta, joka on osin katteeton.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.