Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Meidän on ha­lut­ta­va vä­hem­män

Yle kertoo (14.8.), että helteet ovat aiheuttaneet ennätyksiä lähenevää kuivuutta Euroopassa ja tämän pelätään jatkuvan vielä pitkään. STT uutisoi Euroopan komission yhteisen tutkimuskeskuksen varoittavan, että vallitseva kuivuus voi olla pahin 500 vuoteen.

Tieteen Kuvalehdessä julkaistiin jo 2015 uutinen siitä, miten yli puolet maapallon maanalaisista pohjavesialtaista on vaarassa kuivua. Uutisessa kerrotaan Nasan tutkimuksessa todenneen, että maailmasta loppuu vesi. "Avaruushallinto Nasan tuoreen tutkimuksen mukaan puhdas juomavesi on huolestuttavaa vauhtia vähenemässä maapallolta. Nasan GRACE-satelliittien mittaukset osoittavat, että planeettamme maanalaiset juomavesialtaat tyhjenevät nopeammin kuin ne ehtivät uudelleen täyttyä".

Tätä taustaa vasten vallitseva kaivosbuumi Suomessa on erityisen järkyttävää ja järjen vastaista. Toteamus siitä, että puhdas makea vesi on kultaa kalliimpaa on realisoitumassa. Meidän ei tulisi enää sallia sitä, että jokiimme, järviimme ja mereen lasketaan kaivosten jätevesiä, eikä sitä, että kaivostoiminta pilaa pohjavetemme.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.