Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Me­di­taa­tio­ta va­lo­ku­va­näyt­te­lys­sä – Ota oma tyyny mukaan!

-
Kuva: Elli Alasaari

Graafisen suunnittelun opiskelija Elli Alasaari alkoi syksyllä 2018 kuvaamaan kaikkea vastaan tulevaa miettimättä, miksi kuvaa. Syntyi näyttely, joka tekijänsä mukaan on oodi oman ajan ottamiselle ja luovalle tekemiselle ilman kritiikkiä ja suorittamisen pakkoa.

– Näyttelyn yhteydessä otan kirjaimellisesti aikaa itselleni meditoimalla eli istumalla hiljaa näyttelytilassa joka arkipäivä tunnin ajan koko näyttelyn esilläolon ajan. Meditaatio on avoin ja kuka tahansa on vapaa liittymään seuraani, Alasaari sanoo.

Alasaari käytti kuvatessaan filmikameraa ja kaksoisvalotti kuvia. Hän kuvasi filmirullan täyteen satunnaisia asioita, latasi sen kameraan uudelleen ja jatkoi satunnaisten asioiden kuvaamista.

– En voinut tietää, mitkä kaksi eri valotusta ja niihin sisältyvät kaksi eri maailmaa sattuivat kohtaamaan toisensa filmillä. Kuvat siis tavallaan syntyivät vahingossa.

Filmikuvaus on virheille antautumista

Alasaari sanoo, että filmikuvaus merkitsee hänelle sattumalle ja virheille antautumista sekä asioiden tarkastelua uteliaisuuden, intuition ja tunteiden kautta.

– Kuvatessa minun ei tarvitse ylianalysoida ja tyydyn lopputulokseen sellaisena kuin se on. Kuvaaminen filmille on jatkuvaa yllätysten löytämistä: satunnaisia ilahtumisia ilman oletusta onnistumisesta.

Olisinko täällä -valokuvanäyttely 23.1. saakka Galleria Kilossa Lapin yliopistolla. Avoin meditaatio joka arkipäivä klo 12–13 näyttelytilassa. Voit tuoda mukanasi oman tyynyn tai viltin.