Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Tilaajille

Mats­mart: ro­va­nie­me­läi­set pe­las­ti­vat viime vuonna 24 000 kiloa ruokaa ja ku­lut­ta­ja­tuot­tei­ta hä­vi­kil­tä

Hävikkiruokaa ja -tuotteita verkossa myyvän Matsmartin rovaniemeläisasiakkaat pelastivat viime vuonna 24 000 kiloa ruokaa ja kuluttajatuotteita hävikiltä, kertoo Matsmart tiedotteessaan.

Pelastetun hävikkiruoan määrä rovaniemellä kasvoi 30 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Arjessa ruoan pelastaminen on yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa ympäristöön ja samalla hyvä keino säästää rahaa. Olemme iloisia, että rovaniemeläiset ovat jälleen lisänneet hävikkituotteiden pelastamista viime vuonna, kertoo Matsmartin maajohtaja Michaela Böckelman tiedotteessa.

Matsmartin mukaan pelastettujen tuotteiden määrästä voidaan nyt myös laskea, millainen ympäristövaikutus sillä on saatu aikaiseksi. Rovaniemeläiset Matsmartin asiakkaat säästivät pelkästään viime vuonna 42 000 hiilidioksidiekvivalenttikiloa, mikä vastaa 5,1 miljoonaa matkapuhelimen latauskertaa.

Eniten hävikkiä vähennettiin Helsingissä (225 000 kg), Espoossa (91 000 kg), Vantaalla (63 000), Oulussa (49 000 kg) ja Kuopiossa (46 000 kg).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.