Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mar­ja-alan yri­tys­ten mukaan thai­poi­mi­jat­kaan eivät kannata työ­suh­tei­seen poi­min­taan siir­ty­mis­tä – tietoon on syytä suh­tau­tua suu­rel­la va­rauk­sel­la

Pääkirjoitus // 24.1.2023

Työ- ja elinkeinoministeriössä (TEM) mietitään keinoja, joilla kohujen ryvettämää luonnonmarja-alaa voitaisiin siivota niin, että ihmiskauppa ja muut väärinkäytökset estettäisiin ja alan yritysten tarvitseman raaka-aineen saanti turvattaisiin. Työn alla on kausityöasetuksen muutos, mikä tekisi marjojen keräämisestä työsuhteista. Nyt vaikuttaa siltä, ettei työsuhteisuus ole välttämättä thaipoimijoiden mieleen.

Arktisten Aromien toiminnanjohtajan Birgitta Partasen mukaan poimijat tulevat Suomeen töihin mieluummin nyky- kuin Ruotsin mallilla, joka perustuu työsuhteeseen (Yle 23.1.). Vielä marraskuussa Thaimaan Suomen suurlähettiläs liputti työsuhteen puolesta, joten vaikuttaa siltä, että ainakin thaiviranomaisten kanta on vaihtunut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.