Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Marinin ja Suomen kas­va­nut jul­ki­suus näkyy – kan­sain­vä­lis­ten ha­ki­joi­den määrä kor­kea­kou­lui­hin jopa mo­nin­ker­tais­tui

Suomalaisiin korkeakouluihin haki ennätysmäärä tutkinto-opiskelijoita ulkomailta tammikuun yhteishaussa. Viime keväänä epäiltiin, että Venäjän läheisyys voisi karkottaa hakijoita. Taideyliopiston vararehtori Marjo Kaartinen uskoo, että Suomen näkyvyys edelläkävijänä koulutuksessa ja tasa-arvossa on kasvanut pääministeri Sanna Marinin ansiosta.

Korkeakoulut ovat uutisoineet jopa kolminkertaistuneista hakijamääristä ulkomailta sen jälkeen, kun kansainvälinen yhteishaku päättyi 18. tammikuuta.

Kaikkien korkeakoulujen yhteiset hakuluvut eivät ole vielä tulleet, mutta kansainvälisten hakijoiden määrä saattoi tuplaantua viime vuoteen verrattuna. Jo silloin ulkomaalaisten hakemuksia oli lähes 60 000.

Taideyliopisto on ainoa korkeakoulu, johon myös suomalaiset opiskelijat hakivat tammikuun yhteishaussa. Siihen kuuluvat Sibelius-Akatemia, Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu Helsingissä.

Taideyliopistoon tuli kaikkiaan 5 125 hakemusta, 380 enemmän kuin viime vuonna. Kansainvälisiä hakemuksia oli 1 447. Määrä nousi noin kolmanneksella.

Eniten hakemuksia tuli kiinalaisilta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.