Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Mal­mi­net­sin­täyh­tiöt: "Eivät ul­ko­mai­set si­joit­ta­jat voi ra­hoit­taa et­sin­tää maassa, jossa on täl­lais­ta epä­var­muut­ta" – kai­vos­lain uu­dis­tus ei miel­ly­tä täysin juuri ketään

Kaivoslain uudistuksen lausuntokierros päättyi tiistaina. Useimmissa lausunnoissa lain päivittämistä pidetään oikeansuuntaisena.

Odotetun kaivoslakiuudistuksen lausuntokierros päättyy tiistaina. Työhön on ladattu monenlaisia toiveita, mutta lähetetyistä lausunnoista päätellen se ei tyydytä täysin juuri ketään. Useissa lausunnossa lain päivittämistä pidettiin kuitenkin oikeansuuntaisena.

Uudistuksen päätarkoituksena on parantaa ympäristönsuojelua sekä paikallisten vaikutusmahdollisuuksia kaivostoimintaan.

Monissa lausunnoissa tuotiin esiin, että uudistuksen ympäristö- ja ilmastovaikutukset jäisivät vähäisiksi. Osa lausujista nosti esiin, että ympäristövaikutukset voivat jopa kasvaa nykyisestä, jos sääntely ajaa kaivostoimintaa Suomesta kehittyviin maihin, joissa ympäristönormit ja työntekijöiden kohtelu ovat Eurooppaa huonommalla tolalla.

Poiminta

"Tukes on valvonut malminetsintäkohteita yli 10 vuotta ja tehnyt valvontakäyntejä yli sataan malminetsintäkohteeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.