työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mak­su­ton kou­lu­tus on suo­ma­lai­sen kou­lu­tus­jär­jes­tel­män pe­rus­ki­vi

Viime aikoina suomalaisen, maksuttoman koulutusjärjestelmän perustaa on ehdotettu rapautettavan useilta suunnilta, kun moni taho on ehdottanut lukukausimaksuja myös suomalaisille opiskelijoille.

Tähän keskusteluun ovat osallistuneet myös Lapin yliopiston sekä Lapin ammattikorkeakoulun rehtorit. Yle uutisoi 13.12., että ”Lapin korkeakoulurehtorit eivät tyrmää lukukausimaksuja – Antti Syväjärven mielestä asiaa pitäisi selvittää”. Samassa uutisessa Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kertoi suhtautuvansa lukukausimaksuihin yliopiston rehtoria pidättyväisemmin.

Samana päivänä myös Lapin Kansa kirjoitti lukukausimaksuista. Jutussa ”Kova esitys: yliopistoja rahoitettava lukukausimaksuilla” Lapin yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori Satu Uusiautti ei suoralta kädeltä tyrmännyt ehdotusta, mutta peräsi huolellista selvitystyötä ja laajaa keskustelua maksujen vaikutuksesta.

Me Lapin korkeakouluopiskelijat olemme hyvin huolissamme syksyn mittaan lisääntyneistä lukukausimaksupuheista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.