Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Maa­voi­mat har­joit­te­lee maa­nan­tais­ta alkaen kan­sain­vä­lis­ten kump­pa­nei­den kera Ro­va­jär­vel­lä

Maavoimien taisteluharjoitus Vigilant Knife järjestetään Rovaniemen ja Rovajärven alueella 29.8.–2.9, kertoo puolustusvoimat tiedotteessa. Harjoitukseen osallistuu puolustusvoimien kansainvälisiä kumppaneita Ruotsista ja Isosta Britanniasta.

Harjoitukseen osallistuu noin 200 henkilökuntaan kuuluvaa ja noin 1 300 varusmiestä ja reserviläistä. Harjoituksen johtaa maavoimien valmiuspäällikkö eversti Kari Kaakinen.

Pääosan maavoimien harjoitusjoukosta muodostavat Jääkäriprikaati, Kainuun prikaati ja Karjalan prikaati. Osallistujia on myös maavoimien esikunnasta, Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista ja Lapin rajavartiolaitoksesta.

Ruotsista harjoitukseen osallistuu noin 880 henkilöä ja Isosta Britanniasta 80 henkilöä. Ruotsalainen joukko siirtyy Rovajärvelle Pohjois-Ruotsista ja brittiläinen joukko Santahaminasta 26.–27.8. aikana.

Harjoituksen tavoitteena on lisätä taktista ja teknistä yhteensopivuutta sekä parantaa kykyä ottaa vastaan Ruotsin maavoimien joukkoja Pohjois-Suomeen ja järjestää näiden joukkojen tarvitsema isäntämaatuki.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi