Suomen Nato-jäsenyys: Suomi ja Ruotsi ovat Naton tark­kai­li­ja­jä­se­niä – liit­ty­mis­pöy­tä­kir­jat on al­le­kir­joi­tet­tu

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Tilaajille

Maa­han­muut­ta­jien osaa­mi­nen sel­vi­te­tään seu­raa­vas­sa Pi­sa-tut­ki­muk­ses­sa erik­seen – Tut­ki­mus­joh­ta­ja: "To­del­li­nen taso ha­lu­taan tietää"

Maailmanlaajuinen Pisa-tutkimus siirtyi vuoteen 2022. Valmisteluja johtaa Suomessa tutkimusjohtaja Arto K Ahonen Jyväskylän yliopistosta. Suomesta kokeeseen osallistuu tuhansia yläkouluoppilaita. Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt maahanmuuttajista erityisotoksen.

Ensi vuoden Pisa-tutkimuksessa mitataan taas suomalaisnuorten oppimistasoa verrattuna muuhun maailmaan. Suomi on toistaiseksi pysynyt kärkijoukoissa, mutta parhaimmillaan 2000-luvun alkupuolella Suomi sijoittui peräti ensimmäiseksi.

Pisa-kokeet siirtyivät koronapandemian vuoksi vuoteen 2022. Ikäluokasta valikoidut suomalaisoppilaat tekevät testin ensi huhtikuussa. He ovat 8.–9.-luokkalaisia ja iältään enimmäkseen 15-vuotiaita, kuten kaikki muutkin testin tekevät oppilaat ympäri maailmaa.