Suomen Nato-jäsenyys: Suomi ja Ruotsi ovat Naton tark­kai­li­ja­jä­se­niä – liit­ty­mis­pöy­tä­kir­jat on al­le­kir­joi­tet­tu

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Lu­mi­vi­sio-lu­men­veis­to­ta­pah­tu­maan on il­moit­tau­tu­nut en­nä­tys­mää­rä jouk­kuei­ta

Yleisöäänestys avautuu Lounais-Lapin verkkosivuille tapahtumapäivän iltana.

-
Kuva: Taina Nuutinen-Kallio

Lumenveistotapahtuma Lumivisio valtaa taas 2.3. Kemin Täiköntorin alueen kävelykadulta Jopen puistoon eli entiseen Täikön puistoon.

– Joukkueita on mukana ennätysmäärä. Tapahtumaan on ilmoittautunut peräti 25 joukkuetta, kertoo tapahtumakoordinaattori Katri Jämsä Kemin kaupungilta.

Koululaiset ja opiskelijat saavat tänä vuonna kehitellä lumiveistoksia aiheesta ”tulevaisuuden lumiukko: arvot ja yhteistyö”.

Aihetta on inspiroinut Kemin kaupungin julistautuminen lumiukon kotikaupungiksi.

– Nyt katsommekin tulevaisuuteen: miltä lumiukko näyttäisi vuosikymmenten päästä? Aiheesta on syntynyt LumiVisiolle myös maskotti, joka näkyy tapahtuman mainoksissa. Lumenveistoon osallistujat voivatkin luoda LumiVisio-hahmolle paljon kavereita, joiden kanssa leikkiä Täiköntorin ympärillä.

Yleisö voi seurata lumenveistoa sekä iltapäivällä järjestettäviä talviolympialaisia, joissa koulut ottavat yhteen eri lajeissa.

Täiköntorin lavalla tunnelmaa ylläpitää bileisäntä DJ Jaba.

Äänestä suosikkia

Veistokilpailu alkaa kello 8.30 ja se kestää kello 13 saakka. Toritapahtuma päättyy kello 14 palkintojenjaon jälkeen.

Yleisön suosikkiveistosta voi äänestää verkossa osoitteessa www.lounaislappi.fi. Äänestys avautuu 2.3. iltana ja se on avoinna 13.3. saakka. Äänestäjien kesken arvotaan palkintoja ja myös yleisön suosikkiveistoksen tehnyt saa palkinnon.

Tapahtumia myös sisällä

Lumivisio-päivänä kaupungissa tapahtuu paljon muutakin, myös sisätiloissa. Esimerkiksi Kinopirtti näyttää myös Cinema Cave -salissaan Tunturin tarina -elokuvanäytökset kello 12.30 ja 14.30, joihin on ilmainen sisäänpääsy saliin mahtuville 34 henkilölle. Päivän aikana tapahtumia on myös muun muassa Pointissa Valtakadulla sekä Kulttuurikeskuksessa, Bar Cafe Kinossa sekä Chillout-ravintolassa.

Kemin perinteiset Kevätmarkkinat järjestetään 3.3.–5.3. Täiköntorilla heti LumiVision jälkeen.

Katso tästä tarkempi ohjelma.