Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Si­vis­ty­nyt­tä tu­le­vai­suu­den po­li­tiik­kaa?

Rovaniemellä tehdään monia hyviä, talouden kannalta erittäin tarpeellisia uudistuksia. Organisaatiouudistukselle olisi ollut tilausta jo vuosia sitten. Tilahallinnan järkeistäminen ja tiukempi omistajaohjaus ovat tarpeellisia keinoja talouden hoidossa. Paljon enemmän olisi vielä tehtävissä.

Rovaniemi on säästänyt ja nipistänyt perusterveydenhuollosta vuosien saatossa merkittävästi. Se ei ole ylpeilyn aihe. Panostaminen perustasolle ja ennaltaehkäisevään työhön on parasta säästöä kaupungin talouden kannalta. Useissa sairaanhoitopiireissä ympäri Suomea tehdään kovaa vauhtia myös yhteistyötä ja yhdistymistä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon osalta. Rovaniemellä odotellaan yhä sote-uudistusta. Suurimmat hyödyt ja säästöt yhteistyöstä saataisiin juuri LKS:n sijainnin vuoksi. Yhteistyö hyödyttäisi koko maakuntaa.

Raja-aidat erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välillä tulee purkaa. Ihminen tarvitsee hoitoa. On merkityksetöntä keskustella siitä, kuuluuko lasku erikoissairaanhoidolle vai perusterveydenhuoltoon. Päättäjien tehtävä on katsoa kokonaisuutta, nähdä ja tehdä tulevaisuus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.