Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Oi kallis Ro­va­nie­mi

Rovaniemen valtuusto päätti pitkän väännön jälkeen nostaa veroa. Sitä perusteltiin velan kasvamisella. Se on varmasti totta, mutta eiköhän se ole seurausta holtittomasta taloudenpidosta?

Pari seikkaa vaatisi vastauksia. Yksi on Aalto-kiinteistöjen osto. Päätös tehtiin salassa ja hinta yritettiin salata. Onneksi Lapin Kansa ansiokkaasti sen selvitti. Mahtoi joitakin harmittaa. Sattumalta hinta näyttää olevan sama kuin mitä nyt veronkorotuksella saadaan kerättyä. Hyväveliverkosto näyttää toimivan ja voivan hyvin. Eivätkä kustannukset lopu edes ostoon, sillä osa kiinteistöistä on jo siinä kunnossa, että vaatii pikaista remonttia. Kun on seurannut muiden Aalto-kiinteistöjen remontteja, ei se halpaa ole. Yhtään järkevää syytä kiinteistöjen ostoon en ole nähnyt. Myyjä toki on tyytyväinen, kun pääsi menoeristä eroon.

Toinen asia on kaupungin työntekijöiden sairaslomaetu. Tilastojen mukaan Rovaniemi koreilee sairaslomatilastojen kärjessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.