
Ravintolat suljettiin huhtikuun alussa. Kesäkuussa ravintolat saavat jatkaa toimintaansa rajoitetusti.
Kuva: Jussi Leinonen
En ole 30-vuotisen ravintoloitsijaurani aikana nähnyt vielä koskaan, että ruokaravintolat olisivat olleet niin täynnä tungosta ja hallitsematonta kaaosta kuin ruokakaupat korona-poikkeusaikana ovat olleet. Ruokakauppojen lisäksi monessa muussakin kaupassa näin tapahtuu. Tuhannet asiakkaat valikoivat päivittäin käsin vihanneksia ja hedelmiä, pyörittelevät niitä käsissä ja nakkaavat takaisin hyllyyn. Näin tapahtuu monen muunkin tuotteen kohdalla.
Ravintolassa ei ikinä tehdä näin. Ruokaravintoloissa tarjoillaan pöytiin. Niissä voit pestä käsiäsi aina halutessasi, paikkoja puhdistetaan koko ajan ja tilanne on hallittua. Näin ei tapahdu kaupoissa.