Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Kuntavaalit lähestyvät – Millainen on tulevaisuuden Rovaniemi?

Olemme kääntymässä katseemme kesän jälkeen syksyn raikkaaseen ilmaan. Talvi ja talvikausi matkailun osalla lähenee.

Meitä kuitenkin varjostaa covid-19-epidemia ja samalla mietityttää Rovaniemen matkailutalvi. Tuleeko ja pääseekö meille ympäri maailmaa. Löysääkö tauti ja epidemia?

Matkailijat ovat erittäin tärkeä tulonlähde yrittäjille ja itse kaupungille saataviin verotuloihin.

Yrittäjät ovat investoineet ja satsanneet toimintoihinsa vuosia. Nytkö kaatuivat kaikki yritykset ja rahavirta Rovaniemelle tämän ikävän koronaepidemian seurauksena?

Onko kaupunki sokaistunut matkailun tuomiin verotuloihin. Onko mietitty tarpeeksi korvaavia verotuloja? Olisiko sen aika nyt tai tulevaisuudessa?

Kunnallisvaalit lähestyvät keväällä huhtikuussa. Tuolloin valitaan uudet valtuutetut ja päättäjät, jotka aloittavat ensi vuoden 2021 kesäkuun alussa. He ovat tekemässä seuraavia Rovaniemen tulevaisuuden tärkeitä päätöksiä.

Puolueet keräävät hiljakseen ehdokkaita. Tulisiko päättäjiksi valita sellainen puolue ja sellaiset henkilöt, jotka kannattavat ja tukevat yrittäjyyttä? Kantavat vastuuta sinusta, minusta, luonnosta, kodista ja kotiseudusta. Tällöin saamme kotikaupunkiimme hyvän ja vielä paremman elämän.

Matkailun rinnalle tarvitaan vaihtoehtoisia toimintoja ja tulolähteitä, joista Rovaniemen taloutta lähdetään yhdessä nostamaan.

Oula Jumisko
"Onko kaupunki sokaistunut matkailun tuomiin verotuloihin. Onko mietitty tarpeeksi korvaavia verotuloja? Olisiko sen aika nyt tai tulevaisuudessa?"