ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kun­ta­joh­ta­jat elävät har­ha­ku­vis­sa

Humpuukimainosten harhakuvat kaivoksen tuomasta hyvästä, lisätyöpaikoista kuntaan elävät sitkeässä (LK 6.3.). Olisiko jo syytä herätä totuuteen?

Sodankylä on Euroopan suurin kaivoskunta. Kevitsa aloitti 2012 ja pyörähti täysille 2013. Tilastot kunnan työpaikkaluvuista menivät saman tien humpuukiksi. Lapin liiton 2012 tilastossa kunnassa asuvia oli töissä jo ennätykselliset 3 628.

Kun ennen kaivoskautta (2007-2008) Sodankylän tem-tilaston työvoimasta oli 270, jotka eivät rekisteröityneet yrittäjiksi tai työntekijöiksi, oli nyt tilaston mukaan työssä jo sata enemmän kuin pitäjässä oli työvoimaa. Harhaa oli +300-350.

Viestitin asiasta kaivosyhtiöiden edunvalvojaksi profiloituneelle Lapin liitolle kysyen, että eikö olisi syytä selvittää oikeat luvut tilastoihin. Vastausta ei tullut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.