Lapin Kansa live: RoPSin nai­sil­la mah­dol­li­suus si­ne­töi­dä paikka nou­su­kar­sin­taan, katso ottelu suorana kello 12

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Iso paha susi vai Robin Hood?

Lapin liitto valitsi Lapin aluekehittäjäksi 2019 Agnico Eagle Finlandin Kittilän kaivoksen. Liiton hallitus katsoi, että se on vastuullinen esimerkki kestävästä kaivostoiminnasta Lapin herkässä luonnossa ja matkailukeskuksen läheisyydessä. Viime viikonloppuna valtakunnallisen yrityspalkinnon sai kolarilainen perheyritys Tapojärvi. Se on toiminut jo pitkään kaivosalalla ja on erinomainen esimerkki vastuullisesta, täysin kotimaisesta kaivostoimijasta.

Tapojärvi omistaa Hannukainen Miningin, joka on avaamassa vanhaa kaivosta Kolariin. Kaivos on vastatuulessa, sillä osa paikallisista matkailuyrittäjistä ja äkäslompololaisista vapaa-ajanasukkaista vastustaa kaivosta henkeen ja vereen. He valittavat kaikesta moneen otteeseen ja uhmaavat jopa yleisötilaisuuksissa, että vastustajien rahat eivät lopu kesken ja asia viedään vaikka EU-tuomioistuimeen. En ymmärrä, kuinka lainsäädäntö sallii tämän. Miksi samat saavat valittaa, vaikka eivät edes asu paikkakunnalla, jonne kaivosta kaavaillaan?