Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukija kuvasi, kuinka ja­noi­nen orava löysi ve­si­as­tian Kor­ka­lo­vaa­ras­sa– eläi­mil­le kan­nat­taa tarjota juo­ma­vet­tä

Raikas vesi maistuu janoiselle oravalle.
Raikas vesi maistuu janoiselle oravalle.
Kuva: Pirjo Lamminparras

Pitkään jatkuneen lämpimän sään takia myös eläimet alkavat kärsiä kuivuudesta. Niitä voi auttaa laittamalla tarjolle raikasta juomavettä.

Juuri näin on toimittu Rovaniemen Korkalovaarassa erään taloyhtiön pihalla: sinne on laitettu vesiastia oraville.

Vesi tekee kauppansa – siitä on todisteena kuva, jonka Uuden Rovaniemen lukija Pirjo Lamminparras onnistui nappaamaan juomaan tulleesta oravasta.

Vettä eläimille

Muista nämä!

Vettä tulee vaihtaa ja lisätä helteellä mielellään päivittäin.

Linnut mielellään myös kylpevät astioissa.

Astioiden olisi hyvä olla matalareunaisia lautasia (esim. ulkokukkaruukkujen alustoina käytettävät karkeapintaiset lautaset ovat hyviä.)

Vettä voi laittaa myös muoviastioihin. Mikäli muoviastia on lautasta syvempi, on sinne hyvä laittaa riittävän kokoinen kivi, jotta pienemmät linnut eivät huku astiaan.

Hyönteisiä varten astiaan voi laittaa vaikka pienen oksan, jonka avulla ne pääsevät kiipeämään ylös astiasta.

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto